Suomalainen koulukuvaus 160 vuotta

Koulukuvauksella on pitkä ja monipuolinen historia. Koulukuvaus on 160 vuoden ajan ollut tärkeä osa suomalaista koulumaailmaa. Ensimmäiset koulukuvat on otettu Suomessa jo 1860-luvulla. Kuvaus on siis vähintään yhtä vanha, kuin suomalainen kansakoulujärjestelmä. 

Kutsumme sinut tutustumaan, kuinka koulukuvaus on heijastellut aikakautensa muutoksia ja pysynyt samalla vahvana perinteenä, vielä nykypäivänäkin.

Koulukuvaus on enemmän kuin vain valokuvaus – se on aikansa peili. Se kertoo tarinan kasvusta, muutoksesta ja yhteisöistä, jotka ovat vuosikymmenten aikana kehittyneet Suomen koulujärjestelmässä. Koulukuvat ovat ainutlaatuisia dokumentteja, jotka tallentavat hetkiä oppilaiden elämästä ja kouluyhteisöjen dynamiikasta.

Lue liiton tiedote näyttelystä tästä: Tiedote valokuvanäyttelystä

Suomen koulukuvausliitto järjestää valokuvanäyttelyn kauppakeskus Redissä Finnfoton galleriassa 3.10. – 30.11. Näyttelyssä on 35 kuvaa eri aikakausien luokkakuvista muoto- ja ryhmäkuvineen. Sama näyttely tullaan näkemään myöhemmin Helsingin kauppakeskus Kaaressa, Lempäälän Ideaparkissa sekä Hämeenlinnan kauppakeskus Goodmanissa.